U mnie po 22tyś. - gumy pod stabilizatorami - tylko kłóć się w servisie żeby zrobili to na gwarancji bo będą się zapierać, że elementów gumowych nie wynieniają...
Dobra a ja mam w tej chwili 65 tys zrobione i mamy wykupione to ubezpieczenie gwarancyjne i wtedy tez zrobia to na gwarancji, bo wlasnie zaczelo to skrzypiec w prawej strony jak zaczalem sie w piatek bawic.
Obcierka raczej do tego sie nie przyczynila, ale gumy juz raczej koncza zywot.
Misiek, Ty masz 17" od ilu km zalozone??
Bo u nas jezdza od poczatku tylko 16" i te gumy tyle wytrzymaly wiec, jak sadze zle nie jest.
Re: Skrzypiące jak stary tapczan zawieszenie przednie
Zamieszczone przez Emil
Misiek, na 100% jesli skrzypi to sa to gumy stabilizatora. U mnie bylo to samo im wyzsza temperatura i sucho - skrzypialo :twisted:
Dokladnie.
U mnie wytrzymaly jak dobrze pamietam ~40kkm. :?
Mozna probowac wymienic to na gwarancji, bo niby standardowa usterka i to juz po 20kkm, ale napewno beda sie wypierac ze elementy gumowe nie podlegaja gwarancji.
Mnie niestety skosili 200zl z wymiana.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Witam,
u mnie też straszliwie zaczęło skrzypieć :evil:. Aż wstyd jeździć - nowa bryka i taka śliczna a skrzypi jakby miała 100 lat. Paskudztwo. W Nubirze II skrzypiały gumy na dużym mrozie po ruszeniu, ale jak się trochę rozruszały i rozgrzały to przestawało. A tutaj.... Ja mu gaz a on skrzypi, aż się ludzie oglądają...
Mi tez wytrzymaly ~40kkm i skasowali mnie ~130zl(gumki ,uchwyty i robocizna) :evil: ale teraz przeleciane 39kkm i jeszcze nie skrzecza zobaczymy jak dlugo :roll:
Jak chcez sie upewnic czy to napewno one mozesz je zlac woda,powinny przestac, a najlepiej popsikac WD40 ,ale jak masz je wymieniac na gwarancji to moze lepiej nie bo w ASO jeszcze nie zapiszcza :wink:
Mi tez wytrzymaly ~40kkm i skasowali mnie ~130zl(gumki ,uchwyty i robocizna) :evil: ale teraz przeleciane 39kkm i jeszcze nie skrzecza zobaczymy jak dlugo :roll:
Jak chcez sie upewnic czy to napewno one mozesz je zlac woda,powinny przestac, a najlepiej popsikac WD40 ,ale jak masz je wymieniac na gwarancji to moze lepiej nie bo w ASO jeszcze nie zapiszcza :wink:
W Nubirze II skrzypiały gumy na dużym mrozie po ruszeniu, ale jak się trochę rozruszały i rozgrzały to przestawało.
Wujek ma ta pierwsza Nubire i jak ja kupil uzywana, to pierwsze jak wymienil wytrzymaly 10 kkm, a drugie teraz wymienia bo ma rowno 20kkm. Jakosc koreanca :|
hehhe widzę, że problem skrzypienia w przodzie rozszerza kręgi. Ja od 2 tyg tak mam i umowiłem się na jutro na 16 w ASO ... pogwarancyjnie niestety ...
Trzeba ich bylo za jajka na tych detkach powiesic.
ehh za krótkie te dętki :twisted: ale pomysł dobry :diabelski_usmiech niech się więc mają na baczności przy najblizszej wymianie paska rozrządu :diabelski_usmiech
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
niech się więc mają na baczności przy najblizszej wymianie paska rozrządu
No, pasek rozrzadu dluzszy i bedzie wiadomo czy byl mocny :szeroki_usmiech
A wracajac, do tematu, po przejsciach zwiazanych z zalatwieniem auta zastepczego, bo niestety u nas nie jest to takie latwe, a sam ubezpieczyciel ojca dzis rozbawil mowiac za ile max na dobe moze wypozyczyc auto, pod koniec tygodnia ma juz nie skrzypiec i slicznie wygladac nasza czeszka :twisted:
U mnie też skrzypią, ale chyba mają prawo - przejechane 94kkm i nie były zmieniane.
Ciężki rok mi sie trafił: rozrząd, klocki, opony a co jeszcze mnie czeka? ... :diabelski_usmiech
miałem ten sam problem..ale tylko do dzisiaj.....gdyż za godzinke odbieram moją Octe z zamontowanym pełnym komplecikiem gumek Powerflexa :diabelski_usmiech
U mnie też skrzypi jak cholera. Ale mam ponad 100 kkm i nie były wymieniane. A u ojca w Octavi 98 nie skrzypią mimo że ma też ponad 100 kkm?! Może te pierwsze Octy miały jakieś lepsze gumy.
Ciekawe czy stuki w zimie w mrozach to też te gumy stabilizatora?
Przy okazji może ktoś wie jak dobierać ETKĄ elementy zawieszenia. Są tam jakieś dziwne oznaczenia typu: PR-0AL?! :shock:
[ Dodano: Wto 31 Maj, 05 15:37 ]
Zamieszczone przez EŁ
miałem ten sam problem..ale tylko do dzisiaj.....gdyż za godzinke odbieram moją Octe z zamontowanym pełnym komplecikiem gumek Powerflexa :diabelski_usmiech
Daj znać jak po tym jeździ...
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
No to czekam na relacje ,u mnie jak przyjdzie pora na zmiane to bym na takie z checia zmienil
Pewne na 100 % ze to gumy stabilizatora, ja równiez wymieniałem przy ok 50 kkm, teraz jest 192 kkm i jeszcze jak na razie nic sie nie dzieje, i oby tak dalej.
A z tą gumą z dętki to rozbawiliście mnie do łez, pozdrawiam.
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Komentarz